субота, 24. јануар 2015.

ВАТИКАН ПРИЗНАО КОСОВО

Папа примио Јахјагу

Папа Фрања примио је у приватну посету Тачијеву службеницу Атифете Јахјагу, која је изразила наду да ће Ватикан признати окупиране територије, саопштила је Јахјагина прес служба.

Јахјага је захвалила папи на пријему, оцењујући то као “гест поверења и признања косовских напора да ојача међурелигијску хармонију и амбицију за животом у миру и у слободи друштва са равноправним грађанима”, наводи се у саопштењу.
„Председница Јахјага је рекла да је Косово, данас као једна нова држава у Европи, прошло кроз тешку историју репресије и етничког чишћења и да се у његовим темељима налазе индивидуална и колективна жртвовања“, наводи се у саопштењу.

Јахјага је додала да је “Косово лаичка држава, али и инспиративна прича о међурелигијској хармонији и равноправности свих грађана, без разлике”.
Она је рекла да су након завршетка рата и у настојањима да очува мултиетничност и мултикултурализам, окупиране територије гарантовале права свим заједницама и наставиле да јачају међурелигијски дијалог, омогућујући лидерима три религије да изграде блиске међусобне односе, наводи се у саопштењу.

"Дан Ветерана - Видовдан"

1 коментар:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt nhất hiện nay.

    ОдговориИзбриши