субота, 11. јануар 2014.

Син погинулог борца: Је ли ово „Република“ за коју се борио мој отац!?



Син погинулог борца послао отворено писмо: Је ли ово „Република“ за коју се борио мој отац!?
Ђорђе Комленовић (Фото: banjaluka.com)

Син погинулог борца послао отворено писмо: Је ли ово „Република“ за коју се борио мој отац!?

Бања Лука – Син погинулог борца ВРС послао отворено писмо и упутио критику данашњој власти и стању у држави изреволтиран обиљежавањем Дана републике. Писмо преносимо у целости!
„Поштовани,
будући да је данас крсна слава и рођендан наше Републике Српске, желио сам овим путем да скренем пажњу на стварну слику а не оно што се посљедњих дана пласира. Када су наши очеви дали животе за оно што се данас зове Република Српска, нису ни сањали да ће њихове породице послије 22 године бити на маргини друштва а да ће се ратни профитери питати за све.
Ако ће се само 9. јануара посветити “пажња” онима који су дали животе за њено стварање и њиховим породицама а осталим данима у години чинити све да се они ставе на маргину друштва, онда се не треба ни славити јер то вријеђа и интелигенцију и осјећаје.
Стварна слика је много другачија од свечаних академија.Она је таква да дијете погинулог борца ВРС нема никаква права у држави за коју је његов отац дао живот.Када се пријави на конкурс за посао и иако има већу предност, запосли се директорова снаха.
И иако има првостепено рјешење инспекције рада и другостепено рјешење Министарства рада и борачко-инвалидске заштите да је у праву када се жалио на повреду својих права, ништа се не дешава.И поред тога исти директор који је запослио своју снаху се по рјешењу Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске налази у сукобу интереса више од годину дана.И онда мора да тужи установу да би остварио нешто што му по праву припада.
Је ли то “Република” за коју је мој отац и многи очеви дали своје животе?!Да се њихова дјеца морају појавити на ТВ и у новинама да би се нешто покренуло.Ако је највећи домет ове “Републике” да запали свијеће и положи цвијеће за оне који су је изградили а њиховим породицама да плаве исказнице са којима имају предност у реду у институцијама којих не би било без живота њихових мужева и очева,а у којима раде породице ратних профитера, онда је то СРАМОТА!
Да ли треба да ми поново узмемо оружје у руке као наши очеви ’92 и да се боримо за живот и за права која нам се ускраћују на сваком кораку?!Правним путем је то немогуће…
Колико ли је још дјеце погинулих бораца који су у истој позицији као и ја, или чак горој, али се боје да било шта кажу да им ратни профитери не би замјерили.Битно је да је у буџету за 2014. годину издвојено за политичке странке 3.100.000 КМ а за запошљавање дјеце погинулих бораца и бораца 1.000.000 КМ…Е то је стварна слика ове “Републике”!
Желио сам ово да кажем јер ми вријеђа интелигенцију гледати хвалоспјев о нечему о чему “говорници” немају појма.
С’ поштовањем,
Ђорђе Комленовић
/дипл.екк, син погинулог борца и број у статистици
завода за запошљавање/“
АТВ

Нема коментара:

Постави коментар