НАША идеологија је очување традиције, буђење националне свести и православне културе. Мени је драго што су нам увели санкције, јер тиме показују да им наш рад смета у ширењу њихове америчке приче.
Овако Саша Савић, председник српског огранка руских "Ноћних вукова", коментарише одлуку Барака Обаме, којом су крајем прошле године на црну листу особа под ембагром стављени и чланови овог мото-братства.
Тада је уведена забрана кретања члановима клуба јер су, како је навео амерички председник, "учествовали у сукобима на Криму". Међутим, процењује се да су стављени на црну листу због добрих односа са Владимиром Путином, који је почасни члан "Ноћних вукова".
Зато, ово мото-братство и не изненађује дизање велике прашине у Пољској и Чешкој, где су званичниници проценили да би пролазак "Ноћних вукова" кроз њихове земље, у почасној вожњи за црвеноармејце, по траси дугој 6.000 километара, била велика провокација. Део пољских мотоциклиста најавио је да ће да подржи и заштити своју мото-браћу из Русије, који би кроз њихову земљу и Чешку прошли на путу за Берлин, где би стигли 9. маја на обележавање Дана победе над фашизмом, а званична реакција "Ноћних вукова" на "пацке" из Пољске и Чешке се очекује.
Српски "Ноћни вукови" формирани су званично 2006, а оснивачи су Горан Јовановић Фонза из Ниша и Александар Залдастанов, хирург из Москве, иначе вођа свих "вукова" света.
ВИШЕ ОД 5.000 ЧЛАНОВАКЛУБ "Ноћни вукови" је основан 1989. године и сада броји више од 5.000 чланова. "Вукови" за себе кажу да су "стекли светски углед као највећи, најјачи и независни клуб са руским изгледом", позивају се на традицију и братство међу словенским народима.
- Ми смо против тога да нас називају бајкерима, који се повезују са МЦ (мото-циклистички клуб) културом - каже Савић. - Она је производ западног система вредности, који ми не подржавамо и не одобравамо. Ми смо истински заљубљеници у мотоциклизам, а боримо се против западних настраности, које нам се намећу кроз ту западну МЦ културу.
Иако се на њих, како кажу, лепе разне етикете и ознаке, "Вукови" истичу да не подржавају никакве шовинистичке и екстремне покрете и да "чврсто стоје на својој грађанској позицији, отворени за дијалоге и договоре чистог срца, са људима отвореног и слободног духа".
Јасно и гласно предочавају ко не може да буде "Ноћни вук": наркомани, нарко-дилери, хомосексуалци, људи који подржавају идеје зла или сатанизма.
- Путин веома цени и воли Србију, јер зна да смо ми то што јесмо и да нас не могу да купе - вели Саша Савић. - Нисмо продали веру за вечеру и последњих година сви у Русији то знају. Раније су они мислили да смо и ми део западне културе и требало им је време да нас разумеју. Они цене духовно, а не материјално и сада су нас блиско примили.
Руски "Ноћни вукови", осим у Србији, огранке имају у Белорусији, Летонији, Украјини, Македонији, Бугарској и Немачкој и 33 руска града. Руски председник Владимир Путин је почасни члан "Ноћних вукова".
Саша Савић и Александар Залдастанов
ВОЂА
ЗАНИМЉИВО је да вођа "Ноћних вукова" Александар Залдастанов, незванично трећи човек Русије. Он је најбољи друг Владимира Путина, осведочени православац и велики пријатељ Србије.
Новости
"Дан Ветерана - Видовдан"