недеља, 26. април 2015.

"Од ратног хероја постао бескућник" - АДМИРАЛЕ,БРАТЕ СРБИНЕ ЗА КОГА СИ СЕ БОРИО!

АДМИРАЛЕ,БРАТЕ СРБИНЕ ЗА КОГА СИ СЕ БОРИО!

Пре неколико дана преузео сам и на мом профилу објавио тешку животну причу,боље рећи драму адмирала у пензији Рајчевић Слободана.Доказани патриота овај скромни Крајишник годинама води борбу са НАТО-вцима у МО и ГШ ВС.

Чланак из данашњег штампаног издања Новости.
Таквог издања у дигиталном облику нема.
За 27.април суд је заказао избацивање адмирала из стана који је некада добио као " службени " до коначног решења његовог стамбеног питања.И ево годинама МО се бори да поврати стан у који се на основу решења уселио адмирал Рајчевић.Првостепени суд је пресудио у његову корист.Али,не лези враже.Ту је Апелациони суд који као другостепени орган доноси директно решење о исељењу.И оно што је посебно жалосно,исељење ће обавити за рачун ВС суд уз асистенцију МУП-а.Та иста ВС и МО већ десет година не могу да реше питање дуплих станова за један број пуковника и генерала из "Цвећаре"код Војне Академије.

Наиме један број генерала је на тој локацији добио станове који су и за 50-150 квадрата већи од станова који су им следовали по Правилнику.После откривања те криминалне афере од истих је тражено да вишак квадрата плате по тржишним ценама(што је у реду).Међутим ти вајни генерали су то одбили јер наводно немају новца да то плате.Али су због нерешене ситуације задржали и старе станове који су код појединаца већи од 90квм.И тако већ 10 година.

Но да се вратимо адмиралу.Још 92-ге је одликован за храброст.Борио се за своју државу не мислећи на станове,материјалну корист па често ни на своју породицу.Сада га та држава избацује на улицу и то болесног,са болесном супругом и непокретним братом.Врхунац бесчашћа десио се данас.Патрола МУП-а Србије је дошла на врата стана адмирала Рајчевића да га разоружа.Образложење:У понедељак вас исељавамо из стана па из мера безбедности морате да нам предате оружје које поседујете.

Е мој адмирале,мој ратни друже,мој пријатељу,мој Србине.Усташе те никада нису могле разоружати-али браћа Срби успеше из првог покушаја.А нису знали јадници да адмирал никада не би потегао оружје на недужног човека,па макар он био и полицајац који је ето дошао да асистира службеницима суда.

Покушавао је адмирал да спречи ову бруку државе и војске,да пронађе неко решење и оде из тог чувеног социјално-службеног стана.И дао би им тај стан да било где у Србији има макар шупу или бараку.

Пишем ово са надом да ће моји пријатељи ово поставити на своје профиле,поделити својим пријатељима и направити притисак на мафијашку власт да остави адмирала да на миру проживи оно што му је остало од живота.

Исељење заказано за 11.00 часова 27.04.2015.године.Адреса:Ул.Браће Јерковић 171.Зграда солидарности.Ја ћу свакако бити тамо да помогнем мом другу и пријатељу.

Генерал, Божидар Делић.

"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар