уторак, 23. јун 2015.

Бициклистичка трка до Хиландара, ратних војних инвалида - ампутираца

Бициклистичка трка ратних војних инвалида, ампутираца

Ратни војни инвалиди, чланови Организације ампутираца УДАС Републике Српске биће учесници традиционалне бициклистичке трке до Свете Горе и Манастира Хиландар, која ће почети на Видовдан, 28.06.2015. године из Источног Сарајева. Бициклистички трка се реализује у част и славу погинулих бораца Војске РС и преживелих бораца.

Наиме, представици нашег регионалног удружења ампутираца из Источног Сарајева, група од 8 (осам) чланова, од којих су 4 (четири) ратна војна инвалида, ампутирана лица, ове године учествују у бициклистичкој трци до Свете Горе и Манастра Хиландар.

Бициклистичка трка почиње 28.06.2015. године на Видовдан и трајаће 12 дана.

На путу кроз Србију одмараће у Краљеву 29. 06. 2015. године, и у Нишу 30. 06. 2015. године. Овом приликом позивају браћу по оружју из тих градова на дружење и упознавање. Ништа не траже, све им је обезбеђено.

Наведена група учесника, пре неколико година самоиницијативно је покренула наведену акцију с циљем очувања и неговања традиције Одбранбено – отаџбинског рата као и давање почасти свим погинулим борцима Војске Републике Српске и преживелим борцима.

Поред наведеног, бициклистичка трка има за циљ и промоцију важности улоге спорта за особе са инвалидитетом како би се очувало опште здравствено стања истих. Наведена трка представља позитиван пример ресоцијализације особа са инвалидитетом у заједницу, подизању свести јавности о могућностима особа са инвалидитетом као и ствараје услова за једнаке могућности без предрасуда и баријера.

Учесницима желимо срећну и успешну бициклистичку трку до Свете Горе и Манастира Хиландар.

УДАС

"Дан Ветерана - Видовдан"

1 коментар:

  1. Анониман23. јун 2015. 23:21

    druže nije trka već 4.memorijalna bicikliatička vožnja u čast poginulim borcima i živim borcima VRS sa područja SARAJEVSKO ROMANIJSKE REGIJE

    ОдговориИзбриши