петак, 26. јун 2015.

Нашем брату Вуксану треба помоћ! (ВИДЕО)

Пришао је тихо и пружио руку, неодлучно… Био је сигуран да се чује глас који није изустио.

#км новине, Вуксан, Булатовић, расељено, лице, Косово, метохија, Панчево, помоћ,
Вуксан Булатовић (лево) са ратним ветераном / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине
Ослушкивао је тих првих тренутака да ли је то један од оних снова мјерећи количину нових звукова који производе четри нове, непознате особе спремне да ућу на његову капију. Иако је очекивао посјету сумњао је да постоји неко ко има довољно времена да чује о његовој судбини, не дај Боже да помогне, организује.... И ..... И сигурно смо били бржи, није успио да обради 'новости' већ смо искусно разгледали уредни воћњак и одмјеравали баштенски сто.

Пре неки дан сам добио ФБ поруку од пријатеља, садржај је био такав да акцију није одлагао. Позвао сам ратног ветерана НС, иначе пријатеља, и након две реченице ми је рекао да зна о коме се ради, да познаје човјека. Не баш све детаље, али једино шта можемо да урадимо јесте да непосредно констатујемо и заједно одлучимо шта нам је чинити.

Пријатељ ММ, који је покренуо иницијативу нас је сачекао на уласку у Панчево, председник удружења ратних ветерана НС, ратник са Кошара, Донбаса ДБ и моја маленкост.

Убрзо након тога смо били на адреси на којој живи Вуксан Булатовић. Смјестили смо се за баштенски сто, ваљало је начети причу која неће бити као све што смо урадили до тог тренутка.

#км новине, Вуксан, Булатовић, расељено, лице, Косово, метохија, Панчево, помоћ,
Вуксан Булатовић са гостима у свом дворишту / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине
А како би је ви почели?!
Или!
Шта бисте радили да живите са истином да вам је годину дана млађи брат рањен гелером у главу на Кошарама, самоиницијативно напустио болницу у Приштини, сео у кола и заједно са мајком у пратњи кренуо пут Београда, на ВМА, покушавајући да залечи тешку рану и при том доживио саобраћајни удес који није преживио?! Мајка Вера јесте, сигурно је пожелела да није, живила је са тим још три године, више није могла  да трпи.... Није био несрећан случај!

Брат Владислав је окончао 10 јуна 1999., у 27-мој години живота.

Шта бисте радили да живите са истином да вам је четри дана након погибије брата киднапован отац и да су киднапери шиптарски зликовци, кољачи, трговци људским органима?! А да одговор о судбини оца чекате 10 година. Вуксан га је дочекао 2009. и гласио је: Упуцан је са пиштољем у потиљак из непосредне близине, тело је премештано и закопавано више пута, кад је откривено тело било је у друштву још једног Србина. Није био сам, имао је друштво - каже Вуксан. Отац Радован је имао 70 година тада.

#км новине, Вуксан, Булатовић, расељено, лице, Косово, метохија, Панчево, помоћ,
Вуксан Булатовић / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине


Шта бисте радили да живите са истином да сте изгубили оба судска процеса тражећи накнаду за жртве које су поднели ваши најближи и најдражи само зато што су Срби?!

Пита ме Вуксан колико вреди људски живот. Зашто је породица Ивана Стамболића добила 250.000 евра. Зато што је он био политичар, њихови животи су вреднији?!

Чуди се Вуксан да ли 'они' после свега овога мисле да би још неко кренуо да брани ово шта је остало од Србије?!
....
Шта бисте радили да вам на сва страдања и жртве институције и канцеларије одговарају типским писмом како немају надлежност?!

Шта бисте радили да 16 година сањате сан у којем сте сви на окупу са породицом и да је време стало.... никако лето да стигне....  И мирише родни Брежаник, мирише Пећ и сви божури Космета!

Шта бисте радили да не можете да добијете посао, било које врсте, јер нисте способни да радите, а све жртве које сте имали сте положили?!

Шта бисте радили да морате да живите са 14,000 дин. очеве пензије, и то са 70% инвалидитета?!

Верујете ли лажима да Србија неће више ратовати, неће Србија никада никог нападати, то никад није радила, али ће бити нападнута,то нам је сигурно као млад мјесец!

А шта онда, јесте ли ви и ваша породица сљедећи?!

То не знамо, биће Божја воља, истина је, али зато будите достојанствени, будите хришћани и помогните своме брату Вуксану!

Он нема планова, нема идеја, није у позицији... Има једну жељу за коју се молим да му се оствари!
 
...

Сви људи добре воље који су у прилици да помогну нашем брату Вуксану Булатовићу.

За следећу зиму ће требати 6м дрва за огрев и електрични шпорет.
Рачун:  200 26609372 93 код Поштанске Штедионице
Контакт телефон Вуксана Булатовића познат редакцији, уколико желите да га лично контактирате можете затражити број путем мејла: redakcija@kmnovine.com

Аутор: Стево Мрђен
КМ Новине

"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар