недеља, 19. фебруар 2012.

Ноћни Вукови на слави Белих Вукова, Пале, Република Српска

Извор: ФБ Репортер 19 фебруар 2012, припремио Б.Башић -

Чланови Удружења бораца ”Бели Вукови” су 14. фебруара 2012. на Палама обележили крсну славу овог удружења Светог Трифуна служењем парастоса за погинуле борце у цркви Успења пресвете Богородице, те полагањем венаца код Споменика палим борцима и Споменика команданту Специјалне јединице Војске Републике Српске /ВРС/ ”Бели вукови” Срђану Кнежевићу.


Ове године су прослави славе Белих Вукова присуствовали и представници мото клуба “Ноћни Вукови” из Србије на челу са председником Сашом Савићем. “Ноћни Вукови” у својим редовима имају велики број ратних ветерана па је разумљиво да се кроз своје активности боре за очување православља и јединство како српског тако и свих православних народа. Својим доласком на славу Белих Вукова донели су дух православног братства и истинског српског патриотизма.

Потпредседник Удружења ”Бели вукови” Срђан Стевановић изразио је наду да ће убице Срђана Кнежевића бити пронађене и процесуиране, те захвалио свима који сваке године долазе на крсну славу ”Белих вукова”, јер се на тај начин чувају успомене на погинуле борце ове јединице.

”Сигуран сам да ће Српска бити сваким даном јача, ако будемо поштовали оно што су борци ВРС урадили за Српску”, рекао је Стевановић. Саветник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Милан Торбица истакао је да су дела припадника ”Белих Вукова” у одбрамбено-отаџбинском рату за пример свима, те да су иза њих само јуначка дела.


Након полагања венаца преломљен је славски колач и приређен пригодан славски ручак којем су, између осталих, присуствовали и званичници из општине Пале, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске, те чланови ”Ноћних Вукова” из Србије.

На венцу који су “Ноћни Вукови” положили на Споменик палим борцима и на Споменик команданту Срђану Кнежевићу писало је једноставно: “Храброст, Част, Братство, Слава!”

Специјална једница “Бели вукови”, са командантом Срђаном Кнежевићем на челу, формирана је 1993. године.У борбама на Мошевачком брду први пут се чуло за ову јединицу, која је име добила по томе што су остали завејани у мећави на Бјелашници.


Кнежевић је убијен у августу 1998. године испред улаза у зграду у којој је становао у центру Пала.

Нема коментара:

Постави коментар