четвртак, 16. фебруар 2012.

Парастос за Србе убијене у аутобусу код Подујева

У Лапљем селу код Приштине данас ће бити служен парастос за 12 Срба који су прије 11 година погинули у аутобусу у селу Ливадице код Подујева, док је 43 повређено.

Преживали из аутобуса код Подујева

У експлозији мине, постављене испод моста на магистралном путу Ниш - Приштина, 16. фебруара 2001. године дигнут је у ваздух први од шест аутобуса којима су расељени Срби са Косова и Метохије ишли на задушнице у Грачаницу, у пратњи војника Кфора.

На лицу места погинуло је десет особа, а касније су још две преминуле од повреда. У аутобусу "Ниш-експреса" страдали су двогодишњи Данило Цокић и његови родитељи Небојша и Снежана, Мирјана Драговић, Сунчица Пејчић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић, Живана Токић, Слободан Стојановић и Вељко Стакић.

Остаци аутобуса у којем је пре 11 година убијено 12 СрбаУН полиција тада је саопштила да се трагедија догодила када је експлодирало најмање 10 килограма ТНТ експлозива.

За овај злочин нико није одговарао, а јединог осумњиченог Фљорима Ејупија оптужбе је ослободио Врховни суд Косова након што је утврдио да је реч о неурачунљивој особи и због наводног недостатка доказа.

Уз Ејупија до сада нико није осумњичен ни за саучесништво или, како је тада саопштио УНМИК, наручивање свирепог злочина.

Нема коментара:

Постави коментар