понедељак, 17. март 2014.

ПОМЕН И ПАРАСТОС РУСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА У ВИШЕГРАДУ 12. 04. 2014.


У Вишеграду ће се 12. априла код споменика руским добровољцима на војничком гробљу на Мегдану у 10. часова одржати помен и парастос погинулим руским добровољацима.
У редовима Војске Републике Српске је у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 49 добровољаца из Русије, а шест их је сахрањено на српском војничком гробљу на Мегдану.
-------------------------------------
12 апреля в 10 часов Вышеграде возле памятника русским добровольцам на воинском кладбище на Мегдане состоится поминание и панихида по погибшим русским добровольцам.
В радах Армии Республики Сербской во время гражданской войны погибло 49 добровольцев из России, шестеро из них похоронены на сербском воинском кладбище на Мегдане.


Вечна слава и хвала нека је свим руским добровољцима који дадоше највеће своје благо - свој живот ради слободе своје српске браће, и који свету српску земљу још посветише својом јуначком мученичком крвљу и телом.
Њихово дело нека буде пример свима нама како се треба борити за веру, народ и Отаџбину. Њих не смемо заборавити већ се на њих радо сећати и причати о њима и њиховим несебичним делима.
------------------------------------------------
Вечная слава и хвала всем русским добровольцам, которые отдали самое ценное, что у них было -- свои жизни за свободу своих сербских братьев, и которые святую сербскую землю еще больше освятили своей героической кровью и телом мучеников.
Их действия пусть будут примером всем нам, как надо сражаться за веру, народ и Отечество. Их нам не забыть. Их с гордостью будем вспоминать и рассказывать о них и о их щедрости.

1 коментар:

  1. Вечна им слава. Питам се дали ћемо моћи икад и икако да им се одужимо.....

    ОдговориИзбриши