субота, 10. новембар 2012.

О ОВОМЕ СЕ НИШТА НЕ ЗНА!

Заробљени српски војници од стране америчких у јулу 1999.

Грешком или намерно, неко их је послао у канџе америма.
Како и зашто???

После пет дана проведених у бази бонстил која је тек почела да се гради, ослобођени су и предати нашим надлежнима на Кончуљу...

Аутор фотографија извесни SGT Craig J. Shell, U.S. Marine Corps




35 коментара:

  1. Па зар се може ратовати без погинулих и заробљених? Имали су и они губитака..

    ОдговориИзбриши
  2. Kakva losa montaza! Pa pogledaj samo uniforme i oznake vozila KFOR-A ... daj ne budite smesni verovatno je bilo zarobljenih ali ovo je smesno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Шта је смешно и шта је намонтирано, смраду ретардирани???

      Избриши
    2. Војници кои СУ НАКОН рата били стационирани у сјаринској бави Ишли су у патролу Тада пошто није била адекватно утврђена административна линија наишли су на патролу кфора која их је привела и држала у Боунстилу до доласка војне полиције . Толико о тој монтажи Поздрав од 549 ЧВП

      Избриши
  3. ovo je istinit dogadjaj inace ja sam jedan od petorice zarobljenih tako da znate da je ovo istinit dogadjaj !!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Nije rec niokakvoj fotomontazi vec o istinitom dogadjaju koji se dogodio jula 99,Inace mi smo zivi svedoci dogadjaja ,a ovo na slici su americki marinci koji su nas sprovodili do Konculja na dan primopredaje nasima!

    ОдговориИзбриши
  5. SIT GLADNOM NEVERUJE, PIZDA LI VAM MATERINA

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je još uvek strogo poverljivo,nema detalja šta se u stvari desilo?

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман25. март 2013. 18:58

    I ja sam jedan od ovih pet momaka ovo je istina, nije nikakva fotomontaza.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман25. март 2013. 20:50

    Pa sta se to desilo?U Julu su borbena dejstva vec uveliko bila okoncana...Odkud onda zarobljenici?Dali je to neka nasa patrola zalutala na ''zabranjenu teritoriju" pa bila zarobljena od strane Amerikanaca?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман29. март 2013. 21:27

      Ovo se desilo u kopnenoj zoni bezbednosti u koju nije smela da ulazi srpska vojska i policija.

      Избриши
  9. Анониман26. март 2013. 09:18

    Ne mozes biti zarobljen po okoncanju rata, a da je bilo zarobljenih u toku rata to bi od strane amerikanaca bilo medijski iskorisceno. Ne mozes ovako bez mozga postavljati postove na sajtu koji bi trebao biti patriotski (izvinjavam se ako gresim). Idi na B92 forume, tamo ce ovakve postove oberucke prihvatiti.

    ОдговориИзбриши
  10. Pravo pitanje je zasto ste dozvolili da vas skembaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман3. мај 2013. 15:06

      Bas bih voleo da vidim sta bi ti uradio, neznam mozda se tebi gine , nama nije bilo do smrti

      Избриши
  11. Koliko mogu da zaključim,ovde je četvorica vojnika naše vojske koji su uhapšeni u KZ bezbednosti.Ako uzmemo u obzir da ni njih nije bilo više,zašto niste potegli oružje???Imali ste pune okvire.A sa druge strane kada pogledam fotografije,...ovo su deca....golobrada deca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман3. мај 2013. 15:02

      Tu je pet vojnika ,a njih je bilo je bilo vise s tim da su bili sa dva transportira ida su nas sacekali na cistini.Da imali smo pune okvire samo neznam kakva bi svrha bilo pucati na transportere.

      Избриши
    2. Петорица их је. Погледај другу фотографију ту се све види. Занимљиво да нико од ових што као коментаришу није укуцао у нет (копи пејст, јел) име фотографа.
      Чак и да је двадесет војника под пуном ратном опремом на чистини, пред транспортерима и сакривеним непријатељским војницима пуцати у њих равно ј самоубиству. Осим у америчким и партизанским филмовима. Богу хвала па сте овим псима пали у руке и сад се куцкамо а не оним шиптарима.

      Избриши
  12. Gospodine anonimni aki si ti bio jedan od pet zarobljenih,zasto se nepredstavis punim imenom i prezimenom ili vam je neko naredio da nesmijete to nikada priznati ni objaviti.Pa niste vi usli na americku teritoriju nego na teritoriji svoje zzemlje.Mili boze koliko smo jadni ibjedni nisam ni znao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман3. мај 2013. 14:55

      Vidim ti si se predstavio,niko nam nije naredio da da nesmemo priznati i objaviti,o ovome je blic pisao kada su nas isporucili samo sto to nikoga nije zanimalo.

      Избриши
  13. Da blic je objavio ali kako,da smo navodno zalutali a ne da smo poslani i zrtvovani na teritoriju kosova ,neznajuci da smo presli tu zamisljenu crtu,zar nije bilo pametno reci nam gde idemo i skojim zadatkom mi bi to odradili profesionalno kao i sve prethodne zadatke koje smo obavljali!Inace ja sam jedan od vojnika sa fotografije!

    ОдговориИзбриши
  14. "granična linija" nije bila precizno definisana tako da je došlo do nenamernog ulaska u zabranjenu zonu. Dešava se, naročito u gunguli nakon završetka rata. Inače, vojnici su graničari, sa jedne časne karaule, i ovom prilikom ih pozdravljam.

    ОдговориИзбриши
  15. Pa sto ne objaviste kad su nasi pohapsili onu dvojicu, trojicu marinaca, malo ih oplavili pa ameri poslali onog crnog popa da ih vadi.

    ОдговориИзбриши
  16. Ja nemam nameru ništa da govorim da su ameri znali tog momenta ko im je pao u ruke oni bi sigurno likovali,ali nisu znali vojnici su sve prošli ono što je naj gore za vojnika spremni su ali su u datoj situaciji mudro postupili.Ovo su vam draga gospodo što ste znatiželjni najveći Junaci i Heroji sa karaule Gorožup,to su vojnici koji su sa svojim ratnim drugovima zaustavili NATO Strelu-operaciju koja je trebala da nas spali na našoj granici a posle i po celoj Srbiji da završe započeto.Međutim nije im uspelo baš zahvaljujući ovim vojnicima i njihovim drugovima.
    Ponosim se na sve Junaka sa Gorožupa,na Vratima Pakla i Paštriku vrlo mali broj vojnika zna kako se ratovalo na jednog našeg najmanje deset njihovih pa sad vi vidite kog su ameri zarobili ako se to može tako nazvati.
    Veliki pozdrav svim mojim saborcima JASTREB.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovi veliki ratnici sto seru na tastaturi nek se jebu...POSTOVANJE ZA OVE MOMKE I CAST MI JE POZNAVATI JEDNOGA OD ZAROBLJENIH...ZNAM CELU PRICU KAKO IM JE BILO U BONDSTVILU I KAKO SU AMERI SE PLASILI I KADA SU IH VODILI U WC......

      Избриши
  17. Od davnina do dan danasnjeg su imale izdaje kod nasih Srba to su najvece izdaice. U dugom svetskom ratu su ,saradjivali sa okupatora.Tako da su i ovi nasi momci doziveli jedan cin takve izdaje.Inace Srbin se lako ne predaje a ovo sto vidimo je cista izdaja.

    ОдговориИзбриши
  18. moram da odgovorim na gluposti pojedinih komentara. prvenstveno ko nije bio u situaciji da nosi oruzje i prisustvuje odredjenim dogadjajima u kojima je ucestvovala 549-a. treba da cuti.postupak ovih momaka je u potpunosti ispravan,borbena dejstva su prestala.patrole su bile obavezne a nakon svega sto smo tamo imali priliku raditi verujte bilo je dosta.... oni su samo hteli kuci,svoje su odratovali i to ne svojom odlukom vec odlukom drzavnog vrha.dali su krv,znoj,suze i zivote,na kraju shvatis da si izdan od zemlje za koju se boris.veruj svaki od njih je u malom djepu imao metak za sebe kada to nesto znaci.kada tvoja zastava poklekne a ti molis i proklinjes sto je tako i kada ti jos govore pobedio si... pitam za sta im je ostalo da se bore? tamo smo se borili za tri stvari,srbiju,narod i coveka do sebe... delcini risovi.

    ОдговориИзбриши
  19. Bre momci nemojte se pravdati jajarama koji su junaci samo na internetu a 1999 i 1991 se krili ko zene neke,. Ja sam sestra srpskog vojnika koji je izgubio zivot i unuka Solunca i molim Vas da se ne ponizavate i pravdate tim gnjidama.Pokojni brat mi je pricao o takvim gnjidama koji su njih vojnike ponizavali, vredjali a ti isti vojnici im branili ognjista dok su ti isti pobegli u Beograd i upravo sklapali poslove sa turcima,ustasama i dr. To nisu Srbi to su provokatori i repe bez korena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Браво сестро, свака ти је тачна. Сви су храбри на речима, ал кад је требало у униформу ући, многи су бежали ко пацови у рупе... Ко није окусио барута, нема шта да коментарише...

      Избриши
    2. A sta si ti okusio sem sto si se slikao,budalo nesramoti momke koji su nosili uniformu 98 i 99 za vreme rata,čime se budala ponosi time se pametan stidi...

      Избриши
  20. Анониман21. март 2014. 22:36

    ЧЕТВРТИ МОМАК НА ТРЕЋОЈ ФОТОГРАФИЈИ ИМА ПАТИКЕ,КОЛИКО МОГУ ДА ВИДИМ ПА СЕ САМО ПИТАМ ОДАКЛЕ МУ,НЕ ЖЕЛЕЋИ ДА УМАЊИМ ЊИХОВУ ПАТЊУ,НИ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ...

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман21. март 2014. 22:41

    И ЈОШ НЕШТО,САМО,ГДЕ ЈЕ ПЕТИ НА ПРВОЈ ФОТОГРАФИЈИ,ТУ ГА НЕМА,ПА СЕ ПОСЛЕ ПОЈАВЉУЈЕ У КАМИОНУ,СА ДРУГЕ СТРАНЕ(СА СТРАНЕ ФОТОГРАФА),ЈЕЛ "ВОЂЕН"ДО ТОАЛЕТА,ИЛИ ШТА...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veoma slaba moć zapažanja.
      Jasno je da je prvi ušao u kamion u trenutku kada je napravljena prva fotografija. Odnosno fotografije su poredjane obrnutim redom. Na trećoj vojnici nemaju povez na očima, što znači da su se kretali ka tom famoznom kamionu, a da im je povez postavljen pre ulaska u kamion.
      Ali ako želiš da nešto obesmisliš onta staviš neki glup komentar, pa nek laici lupaju glavom. Očigledno da se radi o iskusnim borcima, jar je reakcija na postavljenu zasedu jedino ispravno rešenje sve drugo imalo bi smisla u nekoj borbenoj varijanti, ali ovo je samo granična patrola nakon potpisivanja sporazuma o prestanku neprijateljstva!!!
      Pozdrav i podrška momcima sa slike!!!

      Избриши
  22. I ja sam nosio, pre patike nego đizme, jer škripe... A komentare koje daju ovi koji nalaze, dlaku u jajetu. To su ljudi koji su junaci, koji kada popiju na slavama i daćama,kući kod mame i tate i ženi pod suknju. Svoje saborce nikada nisam krivio zbog njihovih postupaka. Nisu svi rođeni kao BORCI. Na pojedinim ratištima se pucalo u nogu ili ruku preko vekne hleba da bi otišao kući i ne ispadne kukavica. Oni su tada procenili da je predaja, rešenje. ja ti možda nebih. I šta bi tad bilo? Prestanite da veličate sami sebe! E SRBENDO MOJA!!!

    ОдговориИзбриши