субота, 6. јануар 2018.

Моје писмо Патријарху

Моје писмо Патријарху, поделите и пошаљите га у Патријаршију, само да дође до његових очију...

"Његовој Светости Патријаху српском Господину Иринеју

Ваша Светости,

Обраћам Вам се са молбом да ме благословите и примите на разговор.

Наиме, овлашћено сам лице испред неколико удружења ратних ветерана, ратних војних инвалида, породица погинилих бораца, као и полицијских ратних ветерана. Код нас се на основу потребе сећања и поштовања погинулих и живих ратника, родила идеја да имамо дан ратних ветерана, када би се ово друштво сетило погинулих, а живима указало најосновније људско поштовање. Идеја за сам дан и датум обележавања је без икакве двојбе, Видовдан. Знајући да наша Црква тада даје помен свим погинулим ратницима од Косовског боја до данашњих дана, као и да је Видовдан стара војничка слава, нама живим ратницима то је био једини логични избор.

Ове године смо се самостално, без икакве и ичије политике, у Чачку на Видовдан организовали и обележили тај дан, наглашавајући једину припадност Отаџбини и народу који смо бранили. За тај дан добили смо благослов од Владике Жичког Г. Јустина, коме смо се на време обратили. Тада смо саставили и званичан документ, захтев надлежном министарству, да се дан ветерана на Видовдан уведе у календар државних празника, са јасном паролом која гласи: "Мртве не заборавите, живе поштујте"

Политичари који су на надлежним функцијама чули су за ову идеју, и сада покрећу иницијативу да се дан ветерана обележава, али по њиховим одлукама а не нашим жељама. Чињеница је су већ одлучили да тај дан буде 4. децембра. Самим тим показали су да за нашу идеју и жељу немају слуха, колико год да је то за нас неприхватљиво. Ово је само један у низу безбројних негативних ставова према нама, од стране надлежних политичара, којим се наставља вишегодишњи неправедни однос према целој борачкој популацији ратова деведесетих година прошлог века.

Стога, овом приликом молим за помоћ, подршку.

Благословите и опростите.

Ратни ветеран са Кошара, Ненад Станић.

Тел: 0612363509"

"Дан Ветерана - Видовдан"

1 коментар: