недеља, 27. фебруар 2011.

ВОЈВОДИНА ПУТЕМ КОСОВА???

Чему служи крпа са три жута избљувка?
У недељу 27.фебруара навршава се седам дугих година од доношења “Одлуке о застави Војводине”.
Нео-усташе из ЛСВ за тај дан спремају прославу (“Дан заставе”) по угледу на своју антисрпску идеолошку сабраћу са југа. На тај начин желе Србима у Новом Саду да покваре прославу 185. годишњицу рођења Светозара Милетића, као што су планирали пре пар година рушење споменика Јаши Томићу.
 Каква покрајина таква и застава, каква застава такав и “дан заставе”.
Што се мене тиче, разлика између усташке заставе са знаком U, и ове неоусташке “војвођанске” је само у томе што су испод прве ишли они који су клали Србе , а испод друге се тек скупљају они који би да кољу и сатиру оне који не мисле као они.
Пошто су Бачка и Срем постале колоније Хрватских фирми, које су покуповале све што је вредело и поседују толико наше плодне земље, онда су могли и шаховницу негде да утуре поред оне три петокраке. Можда би то било поштеније од њих, а и од Срба би се ваљда бар неко побунио.


Шта заправо у недељу обележавају аутономаши у Војводини?
Далеке 2004. године Скупштина АП Војводине је усвојила судбоносну одлуку о такозваној застави, чиме је комунистичка наказна творевина “АПВ” добила толико дуго очекивани стег банана државе.
Још 2002. АПВ је добила и грб који се просто исмевао са историјским грбовима Бачке, Баната и Срема.
Чанкови сепаратисти нису желели да врате стари грб Српске Војводине из 1848. нити да га бар узму као полазну основу. Склепана хералдичка пародија из 2002. је благодарећи својим комунистоидним творцима рођена као штит са три поља у којима су грбови историјских српских области: Бачке, Баната и Срема. Наравно, није било српске Барање што су комунистоиди објаснили са: “није у оквиру АП Војводине”.
Е сад, да ли су те незналице свесне да је пола Баната остало у Румунији, део Бачке у Мађарској, а део Срема у Хрватској, мени је стварно непознато. Пошто усташоиди желе “Сријем Хрватској” са грбом смо ми из окупиране северне Србије још добро и прошли.
Застава АПВ је прича за себе, дизајнирана у неком умоболном мозгу евро-дегенерика. Сличност са заставама вештачких творевина БиХ и “Косова” је наравно намерна.

Жуте петокраке као симбол идеологије, жути жиг робова, избљувак ЕУ над-државе. Сви ти плаво-жути дезени, троуглови, иконографија су од које крштеном човеку може само да припадне мука.

Војвођански аутономаши су отишли корак даље па су оскрнавили и српску тробојку. Како тврде то је у основи српска тробојка (црвено-плаво-бело), и симболизује припадност АПВ Републици Србији (сиц!).
Ту припадност су изразили са знатно проширеним плавим пољем на које су смештене три жуте петокраке распоређене у троугао које представљају три области, а желећи да подсећа на заставу ЕУ, означавају тежњу АПВ ка европским вредностима и интеграцијама.


На крају морамо поставити питање сами себи,да ли Војводина иде путем Косова или иде путем Европе,без Срба и Србије?
Такође морамо поставити још једно питање сами себи,да ли смо ми способни да спречимо очигледно отимање још једне територије Србије?

Нема коментара:

Постави коментар