понедељак, 7. мај 2012.

ГОРАН ЈОВАНОВИЋ - ФОНЗА „Ноћни вукови“ Ниш


Горан Јовановић Фонза рођен је 18. марта 1969. године у Нишу одакле се никада није селио. После средње школе, запослио се у фабрици дувана Ниш. Током деведесетих учествовао је у рату као војни резервиста, а у Вуковару је био тешко рањен и изгубио ногу. И након рата, наставио је да ради у фабрици дувана, али је после неколико година отишао у инвалидску пензију. Ожењен је и има осамнаестогодишњу ћерку.

Јовановић се од младалачких дана бавио мотоциклизмом. Ни инвалидитет га није спречио да настави са том страшћу јер је, како каже, мотоциклиста по опредељењу. Једину паузу у вожњи направио је након рањавања, када се две године лечио, али се првом приликом вратио на мотор, сада са три точка. Први мотор који је купио била је стара „јава“ ‘86. године, а тренутно вози „хонду“, модел ВТX 1.300.

Будући да му је живот дефинисан овим спортом, то се одразило и на његов музички укус. Како каже, слуша рокенрол и хард рок, односно музику седамдесетих и осамдесетих. Омиљени филм му је „Побеснели Макс“, од којег је, како објашњава, све и почело за његове пријатеље и њега. Као председник нишког мотоциклистичког клуба „Ноћни вукови Србија“ истиче да, за разлику од мотоциклиста са Запада њихов мото-клуб пропагира здрав живот.

Премијера Русије упознао је на мото-скупу у Севастопољу где га је импресионирао будући да је, иако инвалид, прешао хиљаде километара до Севастопоља. Том приликом су се провозали и разговарали о својој заједничкој љубави према моторима. О утиску који је оставио на Путина сведочи и чињеница да га је руски премијер помињао и на националној телевизији, као и у разговору са манекенком Наоми Кембел. И сусрет на Маракани је организован на захтев Руса, који је пожелео да поново поразговара са човеком са којим дели исти хоби. Заједно су одгледали једно полувреме утакмице и попричали о мотоциклизму, а нишки мото-клуб уручио је Путину захвалницу за пропагирање мотоциклизма као здравог начина живота и мајицу са логом њиховог мото-клуба и два крста православних земаља.

Пријатељство између нишког мотоциклисте и руског политичара сигурно ће се наставити будући да нишки бајкери сваке године 31. маја путују на прославу руског мото-клуба „Ноћни вукови“, чији је и Путин члан.

Извор: Нишкафе.ком

Нема коментара:

Постави коментар