недеља, 21. јун 2015.

Дан Ветерана - ВИДОВДАН 28. 06. 2015.

Е, овако, братијо ратна...

За Видовдан, 28. 06. 2015. године, одох ја лепо у Храм Св. Саве, на службу и помен погинулим ратницима, нашој братији. Служба почиње у малој Цркви у 09.00 часова. После Литургије служиће се Помен погинулим ратницима нашим.

Након тога, отићи ћу до оног такозваног споменика ратницима деведесетих година. (други споменик нема) Тај такозвани споменик налази се на Савском Тргу, преко пута главне железничке станице. Да запалим свећу јунацима, за мир и покој душама њиховим.

Ако неко још осећа исту потребу, слободан је са мном да уради исто. А препоручио бих и осталима по Србији, који осећају исту потребу да укажу поштовање и незаборав погинулој братији, да ураде овако за Видовдан. Без удружења, без политике, без компромиса. Људски и из срца. Да обележимо и тај дан за Видовдан, дан ветерана. Да се живи ратници сете мртве браће.

„Ако ми заборавимо нашу братију онда немојмо очекивати ни да се Господ сети нас''. 
Св. Јован Златоусти

То је најмање што могу урадити тога дана, као човек, као Србин, као ратни ветеран. Да се сетим! То је најмање што могу урадити и остали. Да се и остали народ сети својих јунака. Оних који дадоше животе за Слободу свих нас.

Мртве не заборавите, живе поштујте!

"Дан Ватерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар