субота, 19. јануар 2013.

САРАЈЕВСКА ПЕВАЧИЦА МУЧИЛА СРПСКЕ ЗАРОБЉЕНИКЕ

Сарајево – Горан Голуб, Србин рођен у околини Сарајева, који сада живи у Братунцу, тужиће и затражити одштету, али и јавно извињење од једне познате сарајевске певачице, која га је „мучила на Игману“, у јануару 1993. године, када је са другим српским заточеницима из логора „Силос“ копао ровове и уређивао плато на ком су, за Алијину војску, певале естрадне звезде из главног града БиХ.


Он је пре два дана сведочио пред Тужилаштвом БиХ, као сведок Тужилаштва, против оптужених за злочине над српским затвореницима у том злогласном логору.

По његовом речима, стражари нису мучили и злостављали затворенике, „али јесу којекакве паравојске које су улазиле у логор и чиниле све и свашта“.

Голуб, који је у логору био од јуна 1992. до јануара 1996. године, један је од логораша са најдужим стажом.

Страхоту, коју је, како каже, доживео „од једне естрадне звезде из Сарајева, која сада често пева и зарађује велики новац и у Србији“, није желео да износи на суђењу, али је рекао да ће је тужити и одмах, после сведочења, дао је пуномоћје адвокату Душку Томићу из Сарајева да то учини.

„Голуб није хтео јавно да саопшти идентитет певачице, али је то мени рекао. Постоји и извештај о томе да је дао изјаву полицији РС у Братунцу 2003. године и службеницима СИПА четири године касније, али нико ту певачицу до данас није позвао ни на разговор“, каже адвокат Томић за „Новости“ и објашњава како је та естрадна звезда мучила његовог клијента:

„Док су били на платоу, на Игману, где се спремао наступ певача за Армију БиХ, Голубу је пришла позната певачица и провокативно га питала: „Хоћеш да ј…ш.“ Нестретни Голуб је, наравно, одрично одговорио. Онда му је дива наредила да седне на земљу, да рашири ноге, па га је снажно, војничком чизмом, ударила међу ноге од чега месецима није могао да се опорави. Њено име и све друге детаље саопштићемо када тужба стигне у надлежно тужилаштво.“

Адвокат Томић каже да ће, врло брзо, покренути поступак против певачице, „која је, и по причи стражара из тог времена и њихових шефова, била баш миљеница Алијине власти у Сарајеву“.

Дино делио цигарете

За разлику од те певачице, рекао је Голуб, Дино Мерлин је имао сјајан однос према српским заробљеницима. Он им се најуљудније обраћао и делио, поред осталог, цигарете.

(В. Митрић / Новости)

Нема коментара:

Постави коментар