четвртак, 10. април 2014.

Са трибине: "Пакао на Кошарама" - Мртве не заборавите, живе поштујте

БЕОГРАД - На Правном факултету у Београду синоћ је одржана трибина посвећена 15 годишњици од борби у реону карауле Кошаре на Косову и Метохију, уз границу са Албанијом, током агресије НАТО 1999. године.

Циљ трибине "Агресија НАТО: Они су бранили Србију - битка на Кошарама" коју је организовало удрузење правника "Номоканон" је, како је истакнуто на скупу, да се никада не забораве "пакао на Кошарама" и они који су погинули бранећи државу.


У борбама са припадницима "терористичких формација са КИМ, страних инструктора, НАТО авијације и припадника албанске војске" погинуло је 108 припадника тадашње Војске Југославије и добровољаца, међу којима и оних из Русије.

Напад на реон Кошара почео је 9. априла 1999. са око 6000 људи са подручја суседне Албаније уз подршку НАТО авијације, минобача и ханубица .

На скупу, на коме су говорили учесници борби - командант 125. моторизоване бригаде Драган Живановић и командант одбране Кошара Љубинко Ђурковић истакнуто је да су упркос бројној надмоћности агресора у људству и техници, припадници Војске Југославије одржали положаје.

Мртве не заборавите, живе поштујте...

Тањуг, Прессонлине, ТРВ
"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар