уторак, 17. јун 2014.

РАТНИ ВЕТЕРАНИ ТРАЖЕ ДА СЕ БОРЦИМА ВРАТИ ЧАСТ И ДОСТОЈАНСТВО

Удружење ратних ветерана Невесиња вечерас је одржало свечану сједницу Скупштине на којој су широј јавности  објаснили разлоге удруживања и основне циљеве организације. Свечаност је организована у предвечерје 22. годишњице формирања славне Невесињске бригаде. Са скупа је поручено да су Ратни ветерани Невесиња  основани са циљем да се заштити и поправи статус истинских учесника отаџбинског рата.
Предсједник Скупштине  Удружења Драженко Пудар  поручио је да њихови чланови неће бити "салонски ратници" који ће се борити за личне привилегије, него часни људи који ће повратити понос и достојанство српског борца и дати мјесто у друштву које му припада.
-          Они који су врло мало учинили за отаџбину данас дебело пуне џепове, а за то вријеме истински борци и иналиди добивају мрвице за живот – рекао је Пудар нагласивши  да они који су  у рату жртвовали најбоље године живота заслужују да у миру добију прилику.
Предсједник Удружења  Бранислав Зечевић указао је да су демобилисани борци на маригинама друштвених збивања, углавном незапослени и запостављени, а да су на сцени ратни дезертери и страначки послушници.
– Ветерани Невесиња желе да буду фактор стабилности Републике Српске, да се њихов глас чује и да се приједлози усвајају без страначких утицаја – поручио је Зечевић.
Начелник  општине Невесиње  Момчило Шиљеговић подржао је оснивање Ратних ветерана истакавши да разумије њихово незадовољство. Он је изразио наду да ће новоформирано удружење партнерски радити са постојећим борачким организацијама  пошто су, према његовој оцјени, сви у истој мисији добивања бољих рјешења за борачку популацију.
Удружење ратних ветерана Невесиња основано је половином априла ове године и до сада је присупницу овој организацији потписало 220 бораца.
У културно – умјетничком дијелу програма наступили су народни гуслар  Мирослав Шиљеговић,Тања Кијац, Кристина Шкипина и Оркестар „Орфеј“.
Радио Невесиње
"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар