недеља, 5. октобар 2014.

Његовом заклетвом се заклињу српски добровољци у Доњецку

ДОЊЕЦК – Заклетву која стоји на вратима српских добровољаца у Доњецку написао је песник Невен Милаковић. Бивши водитељ ТВ Пинк и бивши портпарол МУП-а Радомир Почуча, који се од недавно налази у Новорусији, објавио је фотографију натписа који стоји на вратима просторије у којој су смештени српски ратници у Доњецку.
milakovic 650x487 Његовом заклетвом се заклињу српски добровољци у Доњецку
Невен МИлаковић (Фото: Фејсбук)
– Ја, Србин по рођењу, живљењу и опредељењу, заветујем се Аманетом и крвљу својих предака, чашћу и будућношћу својих потомака, да нећу испустити Крст Часни којим су ме Господ и народ мој небески благословили, да ћу ходити бескомпромисно и неустрашиво стазом уском и трновитом, стазом која води ка Голготи, али и према Спасењу – написано је на папиру који су српски добровољци ставили а врата.
vrata dobrovoljci fb Његовом заклетвом се заклињу српски добровољци у Доњецку
Српски добровољци! (Фото: ФБ)
Правда је утврдила да је ова заклетва само део текста „Завет српском народу“ који је написао Невен Милаковић. Ово је наставак тог текста:
Milakovic2 Његовом заклетвом се заклињу српски добровољци у Доњецку
Милаковић (Фото: Фејсбук)
– Да се нећу престрашити мрака и утвара овога света као ни милиони Светитеља, Витезова и Мученика Србских прије мене, него ћу Љубављу и Вјером својом благодарити Свевишњем што ме удостојио да будем Србин.
Завјетујем се да ћу служити Српству и Светосављу свим својим срцем и душом, не тражећи плату осим оне којом ће ме Господ наградити. Заветујем се да ћу живети за Српство, а не од Спбства, за Отаџбину, а не од Отаџбине.
Да ћу се, следећи Светога Цара Лазара одрећи царства замаљског, Царства Небескога ради.
Спреман сам да својим ангажовањем допринесем поновном васпостављању оних вриједности које су учиниле мој народ великим и Божијим.
То су на првом месту Христољубље и родољубље, врлине из којих проистичу честитост, мудрост, племенитост, храброст и правичност…Особине које морају красити сваког Србина.
Створитељ је расуо мој народ по свим деловима ове наше планете као домаћин који се труди да добро семе допре и до најскровитије тачке његове њиве.
Ја знам да је Светиња која нас спаја много моћнија од даљине и граница које су нам силом наметнуте – гласи цео Милаковићев текст.
Правда
"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар