уторак, 24. мај 2011.

Питајте градоначелника Лознице,када ће тај град добити улицу најмлађег каплара на свету Момчила Гаврића.

СРБИЈО,не заборави свог најмлађег каплара Момчила Гаврића,сина Дринске дивизије.Са 10 година пешке је прешао Албанију, учествовао је у пробоју Солунског фронта где је рањен, а војвода Живојин Мишић га је у 12 година унапредио у чин поднаредника.

Најмлађи каплар на свету - Момчило Гаврић,пратите линк-http://dan-veterana.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html

Нажалост, данас ниједна од око 250 лозничких улица не носи име Момчила Гаврића, ниједна школа или установа се не зове по њему, а нема ни споменик. Најмлађи каплар на свету је у његовом завичају и својој држави незаслужено заборављен.

Питајте градоначелника Лознице,када ће тај град добити улицу најмлађег каплара на свету Момчила Гаврића,пратите линк-http://www.loznica.rs/OpstinaLoznica-Pitajte-gradonačelnika_344_

Ја сам већ послао ово питање.Замолио бих вас,ако вам није тешко да ми помогнете и заспете општину Лознице са истим питањем.Мислим да бар толико дугујемо Момчилу Гаврићу,ратнику-детету.

О томе да ли је заслужио нема никакве приче и расправе,овде треба да будемо сви сложни и јасни у само једној ствари,а то је поштовање једног од највећих ЈУНАКА Србије,који је и више него заслужио да једна улица носи његово име.

У славу и част Момчила Гаврића ратника-детета.

Живела Србија.

1 коментар: