субота, 27. август 2011.

Француз позирао са главом Србског војника

– Муџахедин који је у лето 1992. године позирао са одсеченом главом српског војника Благоја Благојевића на Црном врху је француски држављанин Кристофер Казе, за кога се дуго веровало да је, као члан такозване Рубешке групе, погинуо у окршају са белгијском полицијом.



Казе је веома близак пријатељ Лионела Димона, једног од Абу Хамзи, који је ратовао под заставом одреда „Ел муџахедин“, а по занимању је лекар и радио је у болници у Зеници, пише данашњи „Фокус“ позивајући се на неименоване изворе.

Према „Фокусовом“ извору, француске обавештајне службе већ неко време покушавају да од надлежних у БиХ добију информације о Казе, будући да је он, одмах по избијању рата у БиХ, стигао на ове просторе и придружио се исламским ратницима у борбама против Војске Републике Српске .



Муџахедини се иживљавали уз благослов ЦИА-е и исламске верске заједнице: Кристофер Казе позира са главом Благоја Благојевића
„Фокус“ саговорници наводе да је Казе у БиХ живео под најмање три имена и то Абу Џафер, Абу Ибрахим и Абу Мухамед, те да су му управо ти лажни идентитети помогли да се из Француске, после низа скандала које је изазвала „Рубешка група“ , тајним каналима пребаци у БиХ и ту живи можда чак и данас.

Члан Експертског тима Југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић рекао је да казе заштитници знају да ли је он у БиХ или не, али да то неће рећи ни француским ни домаћим службама.

Према његовим речима, Казе и Димона не повезује само „Рубешка група“, којој су француске власти на терет стављале припрему атентата на неког од чланова Г-17, те низ оружаних пљачки и разбојништава у Француској, него се обојица доводе у везу са наводном хуманитарном организацијом „ИГАСА“, једном од финансијских паравана Ал Каиде, којој се приписује и покушај атентата на покојног поглавара Католичке цркве папу Јована Павла Другог током његове посете Бањалуци 2003. године.

Он сматра да ће француски обавештајци тешко доћи до валидних података о Казе или било ком другом исламском ратнику, јер су они и данас у БиХ заштићени са најмање три прстена.

„Први прстен је врх Исламске верске заједнице, предвођен рејсом Мустафом Церићем, који је и најодговорнији за довођење и масовну натурализацију муџахедина. Други прстен чини Савет за одбрану и безбедност СДА, странке која је још 1990-их година широм отворила врата БиХ Арапима, док трећи прстен представљају оперативци ЦИА, који су од самог почетка знали све о придошлицама у БиХ, али због других интереса нису хтели да реагују, нити да траже њихово протеривање „, појаснио је Галијашевић.

Извор: Срна

6 коментара:

  1. Да Бог да да поживиш довољно дуго са свешћу и савешћу шта си учинио. И тренутак кад будеш ослобађао ову земаљску куглу од свог зверског живота, да ти дође у ту шупљу главушу шта си чинио. Нека ти се Бог смилује, несрећо проклета а ја ти желим све најгоре што се пожелети може, гњидо у људској кожи.

    ОдговориИзбриши
  2. Кажу да не ваља клети, а Драги Бог је велик па му се искрено молим да сви плате за све проливене сузе које су скривили . То је све што би задовољило мене као некога ко је у рату изгубио много. Слава нашим драгим јунацима и хвала !!!

    ОдговориИзбриши
  3. Samo se iskreno nadam da svi koji su cinili zlodela u bilo kojem ratnom sukobu uvece kada dodje mrak i ostanu sami sa svojim mislima moraju da se sete svojih zlodela,i da uvek iznova sve prozive do kraja svojih bednih zivota.

    ОдговориИзбриши
  4. Ne oprosti im BOŽE znaju šta rade

    ОдговориИзбриши
  5. JADNI FRANCUZI SA OVAKVIM DRZAVLJANINOM!Umrece kao skot jer je tako ziveo!!!!!1

    ОдговориИзбриши