четвртак, 27. март 2014.

Потписан план војне сарадње између Србије и САД

Нови План билатералне војне сарадње за фискалну 2015. годину између Србије и САД потписан је јуче у Београду.

Тај План потписали су заступник начелника Управе Министарства одбране за међународну војну сарадњу, пуковник Милан Коњиковац, и изасланик одбране САД у Београду, пуковник Пол Броцен.

(План билатералне сарадње војске Србије и САД потписали генерал Љубомир Николић и пуковник Пол Броцен. План припремало 40 припадника Министарства одбране, МУП-а и Оружаних снага САД.) - Други извори...

Тежиште сарадње у наредном периоду "усмерене су пре свега на наставак подршке реформи система одбране, као и унапређење оперативних и функционалних способности Војске Србије".

План је потписан на завршетку главне конференција за планирање активности билатералне војне сарадње Србије и САД за фискалну 2015. годину, који подразумева период од 1. октобар ове до 31. септембра следеће године.

Конференцији су присуствовали припадници Министарства одбране, Војске Србије и Оружаних снага САД, из састава Европске команде САД и Националне гарде Охаја.

На скупу су анализирани су досадашњи резултати сарадње, смернице изведене из закључака са радних посета највишег нивоа, проблеми који су се јављали током реализације активности у протеклом периоду и потребе система одбране.

Закључено је да и даље има простора за квалитативно унапређење сарадње, "о чему говори велики број усаглашених активности, усмерених пре свега на заједничке вежбе, обуку, развој базе 'Југ', развој подофицирског кора...".

Министарства одбране Србије је на свом сајту навело и да је заклучено да има простора и за даље унапређење сарадње кроз размену искустава и решења у области безбедности сајбер простора и могућности заједничког ангажовања медицинских тимова.

Тањуг

САРАДЊА?????????














"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар