уторак, 4. децембар 2012.

Ратни ветеран убио оца, па пресудио и себи - архива 16. 01. 2012.

Вишегодишња небрига о ратним ветеранима од стране државе и институција, доводи до најгорих могућих последица...


Ратни ветеран убио оца, па пресудио и себи - архива 16. 01. 2012.

Извор: Блиц онлине - црна хроника | 16. 01. 2012.

НОВА ВАРОШ - Желимир Матовић (50) радник из Бистрице код Нове Вароши убио је ловачким карабином оца Андрију Матовића (82), а одмах затим истим оружјем извршио и самоубиство. Породична трагедија каква се не памти у овом крају одиграла се у недељу око 17 сати испред породичне куће Матовића у засеоку Соколова.


Након што су му син и ћерка формирали породице и одселили, Желимир је у породичном дому у Соколови живео са супругом и родитељима.

- Мотив убиства и самоубиства за сада није познат. Од повреда које је задобио Андрија је издахнуо на лицу места, а одмах након што је убио оца Желимир је истим оружјем извршио и самоубиство. Истрага о овој породичној трагедији је у току, а више детаља биће познато наредних дана - каже Раденко Зечевић, истражни судија Вишег суда у Ужицу.

Беживотна тела оца и сина на утабаној пртини која води од породичне куће до оближњег амбара прва је пронашла Желимирова супруга и у помоћ позвала комшије. У тренутку трагедије она је према њиховим речима у стаји намиривала стоку, а од пуцња из карабина у први мах је помислила да су петарде.

Према речима комшија и рођака породице Матовић, Желимир се пре пар година жалио на несаницу и ноћне море и то је све веома тешко подносио.

Желимир је 1999. године био мобилисан и према њиховим претпоставкама вероватно је током дана проведених у униформи доживео тежак стрес који је на њега оставио последице.

- Тада је ишао код лекара, али му је после извесног времена било много боље. Недавно је, међутим, опет почео да се жали на несаницу, да се не осећа добро и да има страшне ноћне море. Баш данас је треба да опет иде код лекара - каже један Желимирових најближих рођака.

Бринуо о непокретној мајци

- Желимир је био душа од човека, вредан и спреман свакоме да помогне, а предњачио је и у сеоским акцијама. Мада је свакодневно путовао у Нову Варош на посао, то му није сметало да на време уради све на имању и брине о старој и непокретној мајци и да на сваки позив, без пуно размишљања, притекне у помоћ комшијама. Никада није користио алкохол, сем на весељима или неким другим сеоским обичајима, када је знао да попије тек по пола чаше црног вина. Недавно је добио и унучиће близанце и због њих је, како је често говорио, тек добио вољу да ствара и живи - кажу комшије породице Матовић.

Нема коментара:

Постави коментар