недеља, 9. децембар 2012.

Заробљеник: хрвати нас терали да лајемо

Извор: Бета октобар 2012.

Заробљеник: хрвати нас терали да лајемо

Бивши заробљеник хрватских оружаних снага, резервиста бивше ЈНА Веселин Бојовић, описао је у Специјалном тужиластву Црне Горе начине мучења у логору Лора код Сплита, где је била заточена и група резервиста са подручја Никшића и Шавника.

Бивши заробљеник хрватских оружаних снага, резервиста бивше ЈНА Веселин Бојовић, описао је начине мучења у логору Лора код Сплита

"Хрватски стражари и управник затвора Томо Дујић терали су нас да лајемо и певамо усташке песме, прикључивали су електричну струју на нас, ударали песницом, ногама, бејзбол палицама", испричао је Бојовић на саслушању пред заменицом црногорског специјалног тужиоца Лидијом Вукчевић.

Саслушање је обављено на основу захтева тужиластва Хрватске, у оквиру истраге о догађањима у логору Лора пре две деценије. Према наводима Бојовића, које је данас објавио подгорички лист Дан, припадници никшићко-шавничке групе резервиста бивше ЈНА заробљени у Лори били су масакрирани.


"Једном од њих било је извађено око, другоме откинуто уво, а лице им се није видело од крви", навео је Бојовић, који је размењен у месту Неметин код Осијека 14. августа 1992. године.

Нема коментара:

Постави коментар