субота, 25. април 2015.

Руски „Ноћни вукови” кренули на Берлин!

Припадници руског православног патриотског свесловенског удружења мотоциклиста Ноћни вукови пошли су данас ка Берлину, у знак сећања на офанзиву совјетске Црвене армије против нацистичке Немачке у Другом светском рату, упркос саопштењу Пољске да њихов конвој неће пустити преко своје територије.

Ноћни вукови су кренули из Москве са намером да пређу преко Пољске и стигну у Берлин 9. маја, на Дан победе.

Мотоциклисти су планирали да групно пређу границу Пољске код града Брест у Белорусији. Након саопштења из Варшаве, вођа Ноћних вукова Александер Залдостанов је рекао да ће мотоциклисти можда покушати да заобиђу забрану тако што ће ући у Пољску на неколико граничних прелаза.



Пољска „Ноћним вуковима” званично забранила улазак у земљу

Министарство спољних послова Пољске је амбасади Русије упутило ноту са обевештењем да се бајкерима из руског мото-клуба „Ноћни вукови” не дозвољава улазак у земљу, саопштило је министарство спољних послова Пољске у петак, 24. априла.

Како саопштава пољски спољнополитички ресор, амбасада Русије у Пољској је примила ноту „са информацијом да се организованој групи мотоциклиста, у којој се налазе представници клуба ’Ноћни вукови’, ускраћује дозвола за улазак у земљу”, преноси агенција ТАСС.

„Разлог за ову одлуку је непостојање неопходних, прецизних информација о плану боравка групе у Пољској, прецизних маршрута куда ће група проћи и списка места где ће преноћити. Ови подаци су били неопходни како би се учесницима вожње могла гарантовати безбедност”, наводи се у саопштењу пољског министарства.

У саопштењу се такође наводи да је „Министарство спољних послова сувише касно од руске стране добило званично обавештење о вожњи, мање од недељу дана пре почетка саме акције”.

Србин.инфо

"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар