петак, 1. март 2013.

Нова помоћ за српску децу са Космета

Нова помоћ за српску децу са Космета

Из Бања Луке 12. марта креће најшира хуманитарна акција "„ЗА СПАС СРПСКОГ РОДА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“Сваки Србин један евро мјесечно за помоћ опстанка Срба и српске дјеце Косова и Метохије. Наша света дужност је да помогнемо опстанку и очувању наше српске кољевке.

Ову најширу хуманитарну акцију широм свијета под називом „ЗА СПАС СРПСКОГ РОДА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“ покренути ћемо половином марта ове године: преко медија , СПЦ, српских удружења, спортских клубова, школа, широм дијаспоре и свих друштвених интернерт мрежа. Биће отворен динарски и девизни жиро рачун у Косовској Митровици. Сваки Србин да мјесечно уплати један евро, помоћи ће опстанак наше браће на Космету. Посљедњих пет година био сам 26 пута на Космету. Био сам и прије неколико дана од 14 до 17. фебруара. Ситуација и положај срба је врло тежак најтежи до сада. Осјећају се напуштено, а ми то несмјемо дозволити. Најчаснији и најбољи дио српског народа пати. Гурају га у државу коју нежеле, а они успркос свему желе да опстану на светој српској земљи, да је сачувају, да сачувају достојанство и образ свих нас, али немогу без материјалне и моралне помоћи и подршке.

Ову акцију на нашу иницијативу и по договору половином марта и до краја 2013. год. провести ћемо са руководством срба Сјеверног Космета и међуопштинског Центра за цоцијални рад Косовска Митровица. Прикупљена средства бити ће распоређена и усмјерена за најугроженије Србе, јавне кухиње и српску дјецу цјелог Косова и Метохије. Покажимо патриотизам и хуманост!

Предсједник орг. одбора за помоћ Србима Космета
Милорад Арлов

Нема коментара:

Постави коментар