понедељак, 18. март 2013.

Захтев за изградњу споменика Споменку Гостићу

Захтјев за изградњу споменика једном од најмлађих бораца РС Споменку Гостићу



Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је захтјев граду Добоју да у што краћем року одреди локацију за постављање бисте једном од најмлађих бораца Војске Републике Српске Споменку Гостићу, те обезбиједи урбанистичку и грађевинску дозволу за градњу, а трошкове изградње и постављање спомен-обиљежја сносиће Министарство.Министарство је, у оквиру буџетских средстава за 2013. годину намијењених изградњи споменика и спомен-обиљежја, планирало изградњу спомен-обиљежја са бистом Споменка Гостића, који је као петнаестогодишњак погинуо 1993. године на Озрену, у родном Добоју, саопштено је из Министарства.


Министарство очекује да град Добој одреди локацију достојну значаја спомен-обиљежја, жртве и доприноса коју су Споменко Гостић и његова породица дали за Републику Српску.


Из Министарства подсјећају да је министар Петар Ђокић половином прошле године најавио да Министарство намјерава да финансира изградњу спомен-обиљежја овом ђечаку, који се, оставши без иједног члана породице на почетку одбрамбено-отаџбинског рата, као сироче прикључио Војсци Републике Српске.


Споменко Гостић погинуо је 20. марта 1993. године у селу Јовићи, на планини Озрен, као припадник Војске Републике Српске.



СРНА

Нема коментара:

Постави коментар