среда, 13. март 2013.

Путин: Руска деца морају бити физички спремна

Путин: Руска деца морају бити физички спремна

Руски председник Владимир Путин позвао је данас на оживљавање праксе из совјетске ере - да сва школска деца морају да прођу тестове физичке спремности, оценивши да ће их то научити да "одбране себе, своју породицу и отаџбину"Путин - љубитељ џудоа и пливач, заложио се за повратак програма оцењивања физичке спремности ученика, назван "Спремни за рад И одбрану".
По том програму, уведеном 1931, у време совјетског диктатора Јосифа Висарионовича Стаљина, од све школске деце и студената захтевало се да редовно пролазе тестове физичке спремности, а они који би то
успели, добијали би сребрне и златне значке.

У првим годинама, програм је био усредсређен да припреми децу за служење у Црвеној армији, али је постепено губио на значају, да би престао да постоји са сломом Совјетског Савеза 1991.

Од тада, физичко васпитање углавном је препуштено самим школама.

Руски министар спорта Виталиј Мутко рекао је на седници Владе којом је председавао Путин, да ће његово министарство радити на томе да до 2016. широм Русије успостави стандарде физичког васпитања.

Путин је указао да Русија мора да посвети више пажње физичком васпитању јер каска за другим земљама. Додао је да су руска деца сада у "знатно горем" физичком стању него пре неколико деценија.

Путин је поручио да стандарди физичког васпитања морају да буду флексибилни.

"Они не треба да буду превисоки, како би се избегло да људи добију срчани удар", рекао је Путин, преносе руске новинске агенције.

Бета-АП

Нема коментара:

Постави коментар