субота, 7. септембар 2013.

Вође протеста ветерана морају да плате огромне судске трошкове

ПРОКУПЉЕ- Удружење бораца ратова од 1990. године из Прокупља упутило је приговор Министарству правде, Основном суду у Прокупљу и заштитнику грађана због, како кажу, нереално високих судских трошкова које морају да плате за вођење судских поступака због учешћа у протестима резервиста 2008. године.

-Против мене и још једног колеге из Прокупља вођен је поступак за догађај током протеста резервиста код моста у Пепељевцу код Куршумлије. Осим условне казне, суд је донео решење да нас двојица по разним основама укупно платимо 650.000 динара трошкова.

Сматрам да је то превисока сума која директно угрожава егзистенцију моје породице-каже Томица Стевановић, председник Удружења бораца ратова од 1990. године.
Стевановић појашњава да су каснији догађаји показали да су резервисти били у праву јер су дневнице исплаћене. Иначе, за исти догађај води се судски поступак и против вођа протеста резервиста из Куршумлије.

ОСНОВНОМ СУДУ У ПРОКУПЉУ
ПРИГОВОР

На основу донешеног решења о висини судских трошкова и примљено у Основном Суду у Прокупљу 01.08.2013. године са пријемним печатом, улажемо приговор сматрајући да су исказани судски трошкови високи и нереални који износе 650.000 динара, које потражује пуномоћник извршног повериоца адвокат Радољуб Дошовић у предмету К.бр.885/10 од 10.04.2013. године.

Имајући у виду у каквом социјално-економском окружењу живимо сматрамо да ће наше породице бити осуђене на дужи низ година патње ради задовољења условно речено правде која је данас врло селективна и односи се само на грађане смртнике који немају друштвено политички утицај у систему државе.

Узрок целе ситуације који је све ово произвео решава се данас и на Међународном Суду за људска права у Стразбуру, узрок који није озбиљно сагледан, а и даље кулминира у народу ми смо само каларетална штета система државе који је престао да функционише на свим нивоима.
Проблем је почео баш у Вашој институцији система када су против правно донешене пресуде по основу исплате ратних дневница пријатељима суда што поређењу са нама двојицом доле потписаних да смо непријатељи суда и да нас треба казнити и само нас и да ће сви проблеми нестати и оштећени полицајци у поступку бити срећни док остале колеге бити на потерници или и даље оштећени по истом случају ратних дневница.

ОВИМ ЧИНОМ СЕ ПОСТИЖЕ ТО ДА ПРАВДЕ ВИШЕ НЕМА И ДА ЈЕ ЖАЛОСНО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ ТО КАКО СЕ ДЕЛИ ПРАВДА ПО ТОМЕ ТЕТКА ИЛИ СТРИНА АКО МИ РАДИ У СУДУ МОГУ СВЕ, ОСТАЛИ МОРАЈУ ДА ПЛАТЕ НА ТЕКУЋИ РАЧУН Н.Н. ИЛИ СУДА ИЛИ БИЛО КОМЕ САМО ДА СЕ (НЕ)ПРАВДА ЗАДОВОЉИ ИЛИ ФОРМА ЗАКОНА ЗА НАРОД У ИМЕ НАРОДА НЕ У ИМЕ ЗАКОНА ЗА СВЕ ПА ЧАК И ЗАКОНА ЗА РАДНИКЕ И САРАДНИКЕ СУДА, ПОЛИЦИЈЕ СЛУЖБЕ И ДРУЖБЕ. ОВИМ ЧИНОМ УЗРОК ЈЕ ТУ ДА КУЛМИНИРА И ДАЉЕ, ПОСЛЕДИЦЕ ОСЕТИЋЕ ДИРЕКТНИ УЧЕСНИЦИ КОЈИ СУ УКАЗАЛИ НА УЗРОК ДА НЕ ДОЂЕ ДО НЕЖЕЉЕНИХ ПОСЛЕДИЦА КОЈЕ СУ СЕ ДОГОДИЛЕ.

ПОСТАЈЕТЕ ДЕО ЦЕЛОКУПНЕ СИТУАЦИЈЕ И НА ВРЕМЕ УПОЗОРЕНИ ДА ЈЕДНОГА ДАНА И ВИ ЋЕТЕ ПОДНЕТИ ИЗВЕШТАЈ, САНКЦИЈЕ ЗБОГ СПЛЕТА ОКОЛНОСТИ КОЈЕ ЋЕ СЕ СПОНТАНО У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ДЕШАВАТИ МИМО ВОЉЕ СВИХ НАС.
МИ КОЈИ СМО ОШТЕЋЕНИ, ОКРИВЉЕНИ ПРЕ СУЂЕЊА И НАКОН СУЂЕЊА ПО ПРИНЦИПУ КАДИЈА ТУЖИ И СУДИ БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ ДА ОБАВЕСТИМО ЈАВНОСТ ШТО ТО ДО САДА НИСМО РАДИЛИ ВЕЋ СМО СЕ ФЕР И КОРЕКТНО ПОНЕЛИ У ЦЕЛОМ ПОСТУПКУ КАКО БИ СЕ ЦЕО ПРОЦЕС ЗАВРШИО ФЕР И КОРЕКТНО. ПО ВАШИМ ПРАВИЛНИЦИМА ЈЕ ФЕР КАДА НЕМОЋНОГ КАЗНИТЕ ИЛИ ПОРОДИЦУ УНИШТИТЕ. ТАЈ ПУТ ДО УНИШТЕЊА ИЗИСКУЈЕ НУЖНУ ОДБРАНУ И ЗАШТИТУ ПОРОДИЦЕ И ИМОВИНЕ.

НАПОМЕНА: ПРИГОВОР НИЈЕ УПУЋЕН ПОЈЕДИНЦИМА ВЕЋ ИНСТИТУЦИЈИ КОЈУ ЧИНЕ СКУП ДОБРИХ И ЛОШИХ, ЧАСНИХ И НЕЧАСНИХ ИЗ ТИХ РАЗЛОГА НЕ ГЕНЕРАЛИЗУЈЕМО ВЕЋ УКАЗУЈЕМО ШТО И ВИ ДОБРО ЗНАТЕ И БРАНИТЕ СЕ ЋУТАЊЕМ И ПРИМАЊЕМ ПЛАТА, А ТО ЈЕ НЕЧИЊЕЊЕ КОЈЕ ТАКОЂЕ МОЖЕ ДА БУДЕ КРИВИЧНО ПРЕД НЕКИМ ДРУГИМ СУДОМ У ДРУГО ВРЕМЕ ИЛИ ДРУГОМ ФИЛМУ КАКО РЕЧЕ ЈЕДАН ОД ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.

С.Р.ТОМИЦА СТЕВАНОВИЋ
С.Р.НЕБОЈША ВУКАШИНОВИЋ

Доставити:Заштитнику грађана, Министру правде, свим електронским и штампаним медијима, патриотским организацијама удружења бораца у Србији.

Топличке вести

Нема коментара:

Постави коментар