недеља, 17. новембар 2013.

СРПСКОГ ПОЛИЦАЈЦА КАСАПИЛИ МОТОРНОМ ТЕСТЕРОМ


Злочиници
ПРИШТИНА, /СРНА/ - Заштићени свједок "Ц" је у свом исказу поводом оптужнице против 15 бивших припадника такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/, познатих као "Дреничка група", оптужених за злочине над цивилима 1998. и 1999. године на Косову, навео да је Сабит Геци моторном тестером одрубио главу српском полицајцу, пише лист "Трибуна".
 
Свједок тужилаштва испричао је да је у јуну 1998. године, док је преко Ликовца ишао за Србицу, видио Сахита Јашарија, који је са осталим припадницима ОВК водио Ивана Булатовића, команданта српске полиције у Глоговцу, на трг села Ликовац.

Он је у свом свједочењу навео да је Булатовић био у полусвјесном стању због малтретирања, те да му се у једном тренутку приближио Сабит Геци и рекао: "Види сада шта ми радимо издајницима".

Према исказу заштићеног свједока, Геци је српском полицајцу одсјекао главу моторном тестером, коју му је донио један саборац из ОВК.

Он је навео да је Геци моторном тестером унаказио рамена и ноге Булатовићу, те да је овом свједоку запријетио ријечима: "Ово је требало и теби да радимо, а сада марш кући".

Свједок је истакао да су тиме њега окарактерисали као блиског са Булатовићем.

Тужилац Еулекса Маурицио Салустро је почетком новембра подигао оптужницу против такозване "Дреничке групе" због ратног злочина над цивилима, укључујући тортуру, злостављања затвореника и убиство.

Међу оптуженима су и чланови Демократске партије Косова Хашима Тачија, Сами Љуштаку, који је тренутно градоначелник Србице, и некадашњи командант ОВК Сулејман Сељими, актуелни амбасадор самопроглашеног Косова у Албанији, као и један Тачијев тјелохранитељ.

"Деветоро осумњичених је у притвору, а шест је још на слободи уз забрану напуштања Косова", рекао је портпарол мисије Еулекса.

Извор: срна

Нема коментара:

Постави коментар