понедељак, 18. новембар 2013.

Херој Гаврилин Валериј Дмитријевић – руски добровољац

Гаврилин Валериј Дмитријевић – руски добровољац


     
     Гаврилин Валериј Дмитријевић
    
     Рођен је 1960. године у околини града Гродно (Белорусија). У последње време живео је у Санкт-Петербургу, где је завршио економски факултет Лењинградског државног универзитета, после чега је упућен на катедру у Великије Луки, а затим извесно време радио као економиста у једном научно-истраживачком институту града Гродно, па је уписао постдипломске студије у Москви, али их није завршио, већ се упутио у Придњестровље.
    
     У Републици Српској је од новембра 1992. године. Ратовао је у саставу 2. РДО (Вишеград), 2. ОРДО (Горажде) и 3. РДО (Јеврејско гробље – Српско Сарајево) и краће време у бригади «Пантери» (Бијељина).
    
     Учесник је боја на узвишици Заглавак 12. априла 1993. године. Учествовао је у операцији Главног штаба ВРС «Орловац» на заузимању Трнова јула 1993. године. Учествовао је у диверзантској операцији 3. РДО на дизању у ваздух једног погона фабрике «Победа» у Горажду априла 1994. године. Укупно је у првим редовима провео око 2,5 године.
    
     Био је један од најпознатијих и најиздржљивијих добровољаца, увек ведар и расположен, проналазио излаз из сваке ситуације, због чега је добио надимак Крендељ (промућуран), без страха је ишао под мецима.
    
     Погинуо је 5. априла 1995. године од снајперске ватре на Грбавици – Српско Сарајево. Сахрањен је на војничком гробљу у селу Доњи Миљевићи у Српском Сарајеву.
     
    
     Валериј Гаврилин је у средини
    
     
    
     Олег Валецки, Валериј Гаврилин и официр руског батаљона
    
     
     Валериј Гаврилин отвара ватру из минобацача на Игману
    
     
     После упада у фабрику «Победа», Валериј Гаврилин је први слева у доњем реду

Српска.ру

1 коментар:

  1. здраво пријатељу. Била сам повређена и сломљена срца када се десио велики проблем између мене и мог мужа пре седам месеци у мом браку. толико страшно да је случај однео на суд ради развода. рекао је да више никада не жели да остане са мном и да ме више не воли. Па се спаковао из куће и натерао мене и моју децу на тешке болове. Покушао сам на све могуће начине да га вратим, после много мољења, али безуспешно. а он је потврдио да је донео одлуку и да више никада не жели да ме види. Тако сам једне вечери, враћајући се с посла, срела своју стару пријатељицу која је тражила мог мужа. Па сам му све објаснила, па ми је рекао да је једини начин да вратим мужа да посетим бацача чини, јер је и он то заиста урадио. Тако да никад нисам веровао у магију, али нисам имао избора него да послушам његов савет. Затим ми је дао адресу е-поште бацача чини коју је посетио. дралаба3000@гмаил.цом. Следећег јутра сам послала е-маил на адресу коју ми је дао, а чаролија ме је уверила да ћу вратити мужа наредна два дана. Каква невероватна изјава!! Никада нисам веровао, па је разговарао са мном и рекао ми све што треба да урадим. Онда их радим без повећања, тако да ме је наредна два дана, изненађујуће, звао мој муж који ме није звао у последњих 7 месеци да ме обавести да се враћа. Тако невероватно !! Тако да се вратио истог дана, са пуно љубави и радости, и извинио се за своју грешку и бол који је нанео мени и мојој деци. Тада је од тог дана наша веза била јача него раније, уз помоћ сјајног бацача чини. Дакле, посаветоваћу вас ако имате било каквих проблема, контактирајте др алабу на мејл: дралаба3000@гмаил.цом или га контактирајте на ВхатсАпп и Вибер на овај број: +1(425) 477-2744.......

    ОдговориИзбриши