недеља, 21. септембар 2014.

Вредна донација ратног војног инвалида

Вредна донација ратног војног инвалида

Годишњу инвалиднину дао школи за паркет

Да би ученици у Средњој стручној школи „28. јуни“ у Лукавици имали барем минималне услове, није се побринуло министарство већ ратни војни инвалид Срђан Јеремић.

Наиме, ратни војни инвалид , паркетар Јеремић је сазнавши за катастрофалне услове у којима деца обављају физичко васпитање решио да личном донацијом обезбеди средњошколцима што квалитетније одржавање најомиљенијих часова које имају током школовања. Донација се огледа у виду постављања новог паркета у једној учионици од 80 квадратних метара у којој су ученици обављали часове физичког васпитања. О вредности донације не жели да говори, али како сазнајемо, ради се о његовој годишњој инвалиднини која се креће око 5 000 КМ.

- О овоме нисам хтео уопште да се пише и спомиње, то је моја донација нашој деци, јер кад већ не можемо да изградимо нову зграду за школовање деце, онда да им барем омогућим да не запињу за стари под који је био руиниран до те мере да је био претња да се ученици на часу физичког повреде. Примарна идеја ми је да подстакнем отале суграђане који заиста могу да допринесу како би наша деца имала што боље услове у свом школовању. Надам се да се на овоме неће завршити и да ће се појавити они који могу много више да помогну, ту пре свега мислим на политичаре и привреднике из овог града – каже Јеремић и додаје да његова борба за Републику Српску још није престала, и да он то показује на овај начин.


Директор Средње стручне школе „28. јуни“ Младенка Пандуревић захваљује се суграђанину Јеремићу на донацији, а пре свега на пажњи за децу и школу, јер није занемарљиво да се у данашње време човек одриче својих примања и улаже у опште добро.  - Коста Петрушић-





(Поготово ако је тај „ЧОВЕК“ Ратни Војни Инвалид)





















"Дан Ветерана - Видовдан"

1 коментар: