недеља, 12. јануар 2014.

Ратни ветеран одсекао себи прст у знак протеста

Одсекао себи прст у знак протеста

Ратни ветеран Небојша Миленковић одсекао себи прст на руци током штајка глађу у Ваљеву због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца. Штрајкачи поручују да протест настављају до испуњења захтева и траже разговор са председником Томиславом Николићм и премијером Ивицом Дачићем.

Један од ратних ветерана, који у Ваљеву штрајкују глађу због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца, одсекао је себи прст на руци.
Небојша Миленковић (57) из Власотинца учинио је то око три часа у просторијама удружења бораца ратова на простору бивше Југославије 1990-1999, што остали штрајкачи, како су рекли, "нису очекивали".
Миленковић је, највероватније ножем, готово одсекао мали прст на левој шаци, а његови саборци тврде да ће "наставити са сакаћењем".
"Учинио сам то због сина који је на Кошарама, на граници СРЈ и Албаније, провео 16 месеци", рекао је Миленковић.
После много убеђивања, интервенисала је екипа Хитне помоћи и превезла га је у Ургентни центар Ваљевске болнице.
Десет челника Удружења бораца ратова у СФРЈ из Србије четврти дан штрајкује глађу тражећи исплату ратних дневница и решавање статуса бораца и њихових породица, посебно породица палих бораца.
Њих је и јуче посетила екипа Дома здравља и констатовала погоршање здравственог стања, а јуче и данас два штрајкаца пребачена су у нишку, а један у Ваљевску болницу.
Посетио их је и владика ваљевски Милутин Кнежевић, који их је позвао да окончају протест и обећао да ће учинити све како би их примили највиши представници власти.
Штрајк глађу заједно са Ваљевцима, отпочели су и борци из Лесковца, Власотинца, Ниша, Врњачке Бање, Крушевца, Ивањице, Краљева, Гаџиног Хана.
Штрајкачи поручују да протест настављају до испуњења захтева. Најављују даља самоповређивања и захтевају пријеме код председника Србије Томислава Николића и премијера Ивице Дачића.

Нема коментара:

Постави коментар