понедељак, 13. јануар 2014.

Нишки борци подржали ваљевске

Нишки чланови Удружења бораца рата 1999. године, окупљањем на Синђелићевом тргу, упутили су подршку ваљевским борцима који штрајкују глађу. Њихови захтеви формулисани су у 6 тачака, а односе се на системско регулисање статуса ратних ветерана, инвалида рата и чланова њихових породица.

Niški borci podržali valjevske

Штрајкачима у Ваљеву прикључио се и нишлија Родољуб Вуковић, председник Извршног одбора Савезног Удружења бораца рата 1999. Штрајк глађу ратних ветерана из Ваљева пренуо је све учеснике ратова од 1990. до 1999.године, али и домаћу јавност, нарочито после самоповређивања једног од штрајкача који је на овај начин изразио своје незадовољство због потпуне маргинализације борачког питања у Србија и недостатка слуха надлежних да о томе разговарају. Нишки борци подржавају оправдане захтеве штрајкача који су формулисани у неколико тачака.

После закључења заједничког споразума борачких организација пре тридесетак дана у Нишком медија центру, челни људи борачких организација у Србији, схватили су да без јединства и заједничког наступа не могу остварити своја легитимна права.

Како незванично сазнајемо, борце који штрајкују глађу у Ваљеву, посетиће председник владе Ивица Дачић први потпредседник владе, Александар Вучић и разговарати о њиховим захтевима. У противном, борци су псремни да радикализују протест и то у свим градовима Србије.

Друштво

Нема коментара:

Постави коментар